DG360 CMA

Combative Martial Arts: THE ART OF ADVANTAGE!

 

Via dit hoofdstuk omvatten wij dit Self-Defence systeem. DG360 is outside the box!

 

Via DG360 kan je kiezen voor een combatieve benadering, namelijk richting


Self- Defense of voor een meer academische Martial Arts aanpak, meditatie of Fear Management. Het systeem is in alle windrichtingen toepasbaar. Liggend, zittend en staand (3D). Ik benader alle plaatsen (thuis, openbare plaatsen, transport, etc...) en ook wapens, wetgeving, tactiek, strategie en techniek komen aan bod. Het systeem is een samensmelting van verschillende disciplines, namelijk: (Kick)boksen, Krav Maga, Jeet Kune Do en het militaire vakgebied.


Je kan wat je leert bijvoorbeeld gebruiken om jezelf te overwinnen, dynamisch en sterker te worden of gewoon voor het plezier.


 

U krijgt theoretische lessen, doet besprekingen en aan praktijk oefeningen.


 

Het systeem wordt altijd aangepast aan het karakter, intelligentie, de lichamelijke structuur en de toewijding van de student... 

Enkele weetjes:


 

Techniek is niet het belangrijkste zoals veel wordt aangenomen maar enkel één onderdeel van Martial Art. Techniek is de afwerking tijdens de confrontatie.


Tactiek leert u bijvoorbeeld reeds in de pre-conflict fase gebruiken, een belangrijk proces.


Ook uw angsten kunnen omkaderen vanuit eerlijk met jezelf zijn helpt.


 

Door te ontdekken wat mogelijk is binnen de grenzen van uw persoonlijkheid zul je bewuster bepalen wanneer te vechten en welke techniek of strategie toe te passen.

 

Kortom: Martial arts bij DG360 CMA, een breed spectrum dat is uiteengezet in

8 pijlers. Indien u die beheerst zullen die zorgen dat je een conflict of gevaarlijke situatie beter inschat en bemeestert.


 

 

1. Relatief gewapend: Zie potentieel, gebruik gerichte principes en strategie om een conflict snel te sluiten. Techniek trainen zoals punch, kick, sweep, choke, lock, pinch, etc...

 

2. Mindful bewegen: Als ondersteuning Qi Gong Meditatie en Yoga die een balans creëren met het combat gedeelte. U kan deze pijler ook alleen aanvragen.

 

3. Fysiek: Wordt getraind door in realistische scenarios de nadruk in fighting drills te leggen. Tactiek en awareness is hier heel belangrijk.

 

4. Corestability: Door de goede kern-opbouw en zal je lichaam stabiel zijn en lenig worden.  Denk aan crossfit principe teruggebracht naar zijn root: Martial Arts.

 

5. Communicatie: Fear Management, attitude, etc... Wees assertief en leer het wettelijk kader van verdediging in uw voordeel gebruiken. Leer profielen herkennen, hoe te handellen voor en na u conflict, enz...

 

Eens U de juiste ervaring bezit en aantoont dat u in eer en geweten kan handelen, worden deze overige pijlers aangeleerd:

 

6. Messen/ sticks: Herken de gevaren en gebruiksindicatoren van deze wapens binnen het straat gevecht. Leer hiermee omgaan, kort en krachtig.

 

7. Vuurwapens: Begrijp een vuurwapen! Leer het veilig manipuleren en ontwapenen.

 

8. Vision Awareness: Onderscheidende waarnemingstechnieken, benadering, valstrikken en positie innemen. (Mede geinspireerd door The Art of War, The Book of Five Rings, Shoninki, Militaire doctrine en The Methafysics of War).

 

De groei in zelfvertrouwen, specifieke kennis, fysieke en mentale weerbaarheid die u met de trainingen ontvangt maken je in het leven sterker. In conflicten handel je eerder rustig, wel overwogen en onbevangen.


Een conflict word iets om vrij en beheerst in te bewegen; plezierig en eerder een spel zoals schaken waarin je breed, vooruitziend denkt en "bewuster" handelt.


 

Beredeneer eerst zoals een generaal en vecht indien dit nodig blijkt als een soldaat!


 

Kort samengevat:


 

De basis is niet uitgaand van techniek, wel vanuit principe, ruimte en ritme.

Je leert een vechtmethode die op maat is aangepast aan uw limieten en karakter.

De focus is gericht, stabiliteit in het lichaam een prioriteit.

Het gaat niet om prestatie, wel om persoonlijke groei, overwin uzelf...

 

 

In de lessen zien we naar uw individuele kwaliteiten. Je gaat doorheen aangepaste trainingsmethoden die techniek, tactiek, focus en assertiviteit inhouden.

Dit heeft als doel een evidente manier van conflicthantering (die voor iedereen verschillend is) te leren gebruiken; als u defensief of offensief ingesteld bent heeft dit namelijk een andere aanpak nodig.


 

Wanneer u vraagt welke stijl u leert kan ik enkel zeggen: '' diegene die u beste past''.


 

 

Op de vraag welke stijl ik doe kan ik maar één antwoord geven:


 

"Ik doe wat moet gebeuren om te overleven (thuis te komen) en laat mijn middelen niet beperken door een stijl of gefixeerde handelingen, overtuigingen en gebruiken. De basis die wordt gebruikt komt vooral uit Jeet Kune Do maar ook elementen, uit bijvoorbeeld Krav Maga zijn gevestigd.


Verder school ik mezelf bij met militaire doctrine, zowel oude als nieuwe."


 

Deze keuze om het systeem samen te stellen komt voort uit ervaringen die mij in staat stellen de "nonsens" te filteren en  bij de kern te blijven.Hoe en met wat te werken is afhankelijk van bijvoorbeeld het aantal tegenstanders, de afstanden, omgeving en/ of beschikbare wapens.

 

 

Elke opening wordt efficiënt benut zonder omwegen!

 

Het grootste verschil tussen wat je bij DG360 CMA en in conventionele

scholen zal leren is efficiëntie, snelheid in beweging

en een scherp aflevering systeem.

 

Je krijgt een persoonlijk/ op maat aangepast systeem aangeleerd

dat je op alle vlakken in je leven zal helpen!

 

We gaan uit van het idee dat een tegenstander sterker is

dan uzelf en we ondermijnen dus diens zwakste plaatsen.

 

 Het is simpel, direct en niet klassiek.

 

 

Email: degeestthomas@outlook.com

GSM: 0495/ 738 118

REKNR: BE83 9731 5196 8015

 

© Copyright. All Rights Reserved.

  Zamanstraat 38

9160 Lokeren

Oost-Vlaanderen - Belgie

 

Website: model 4, januari 2017