Trainer

Gewoon mijn verhaal
We starten met enkele recensies en vervolgens een verhaal over de trainer. 

Gedateerd februari 2014:


“Ik zocht al langer een lesgever in Martial Arts die me als vrouw, zonder enige ervaring, kon begeleiden in zelfverdediging, want dit is niet zo evident! Thomas stelde mij onmiddellijk gerust tijdens de eerste kennismakingsles, open communicatie was mogelijk. Na enkele lessen ben ik geconfronteerd met angst die toch al een langere tijd in me sluimerde, dit was confronterend maar tegelijk ook een opluchting te “zien” wat in de weg ligt van stevig in de schoenen te staan, zelfzeker door het leven te gaan en zelfverdediging durven toepassen wanneer het nodig is! Er zijn zeker praktische en doelgerichte technieken die ik nooit zal vergeten. Dank u degeest360!


      P. K.

                 


             _________________________
Ontvangen mei 2016:


Na een aantal jaren van toch ernstige psychische problemen waar ik mee worstelde zocht ik een manier om de fysieke paraatheid te testen,die paar procentjes zekerder te voelen. Eerder toevallig bots ik op Thomas De Geest zijn website en ga de uitdaging aan... Geen moment heb ik spijt gehad van die beslissing. Aparte man,met zijn eigen filosofie,gedachtengang en een zeer uitgebreide kennis van Martial Arts.Het is geen sprookjesverteller en zegt en toont dingen die werken,zowel op gebied van zelfverdediging als "life".Ik blijf hem zeker volgen,zij het met wat tussenpozen,als het goed gaat,maar zeker als het wat minder gaat. Een man die een kennismaken waard is!


R.D.V


___________________________________


Ontvangen juni 2016:


Thomas De Geest, de man achter degeest360. Vanaf het eerste moment dat ik langsging, voelde ik mij op mijn gemak en dat is iets wat je niet vaak meer tegen komt.De huiselijke sfeer waarin de lessen plaatsvonden, maakte het alleen maar aangenamer om te blijven komen.Het is totaal anders dan die massaclubs waar je omgeven bent door 40 medeleerlingen. Thomas zelf is een sympathieke man die naar mijn gevoel heel veel levenservaring bezit. Je merkt dat hij zich doorheen de jaren volledig heeft gedistantieerd van al wat minder belangrijk is. Daarom zijn zijn lessen compacter, effectief en doelgericht. Kortom, niet twijfelen en gewoon proberen! Als het niets voor jou is, merk je dat vanzelf.


T.V.P.


__________________________________


Ontvangen april 2017:

Zeker een aanrader!!!!! Thomas leert me niet enkel hoe mezelf te verdedigen of in shape te blijven, maar ook survival technieken en ook veel levenslessen! Hij is een goede leraar en geeft veel geduld. Hij is niet enkel een leraar maar een goede kameraad en heel steunend,

hij neemt zijn tijd om zijn leerlingen te leren kennen op alle vlakken

en zegt wat je MOET horen en niet wat je WIL horen, wat heel belangrijk is.

Ik ben een heel ander persoon dan voor ik hem leerde kennen, en ben hem heel dankbaar.

Dus nogmaals  echt een aanrader, niet alleen voor Self-Defence maar ook voor Fear Management!


L. D.


________________________________


Vervolgens mijn verhaal:"In dit verhaal beschrijf ik enkele gebeurtenissen, ervaringen en omstandigheden die van toepassing zijn geweest, mij een gezonde dienaar (strijder) hebben gemaakt - de noodzakelijke kennis van zaken hebben gegeven. Ik kan aanvankelijk, soms 'arrogant' overkomen maar dit is de vechter, strijder in mij. Laat u hierdoor zeker niet afschrikken!  Je kan geen goede Combatives of Martial Arts leraar zijn als je niet bent getoetst inzake strijd. Deze ervaringen geven op lange termijn dan weer een bepaald temperament/ attitude".


Doorheen ups en downs, een jeugd met veel psychische en fysieke mishandeling; de angsten die mijn leven aanvankelijk beheersten en de bevrijding van dit alles door martial arts, (juiste) Kennis en angst confrontatie, ben ik uiteindelijk geroepen om mijn ervaring te delen met diegene die dit wensen.Ik ben Thomas, 37 jaar en heb m'n leven zowel persoonlijk als professioneel verdiept in verschillende vormen van martial arts, strijden, survival, gezondheid en heling, psychologie, filosofie, en geschiedenis.Sinds mijn vroege jeugd werd ik geïnspireerd door martial arts. Door beperkingen van thuis uit kon ik in geen martial arts leren in een club. Dus begon ik  vaak alleen te trainen en soms met vrienden.


Hiervoor werden zwaarden, stokken, stenen en vechtkuilen gebruikt.Ik was tussen mijn 6e en 32e levensjaar betrokken in een 40 tal harde straat gevechten en enkele honderden conflicten die met kleine schermutselingen eindigden.

Ik groeide op met de neiging in de aanval te gaan en op te komen voor anderen.

Ik kan van nature niet tegen onrecht en ik gebruikte spontaan mijn sterkte/ passie om de zwakkere te helpen.


Ik genoot niet altijd van gevechten uitlokken maar blijkbaar moest dit in die periode heel vaak geschieden.


Aanvallen bleek daarbij aanvankelijk steeds de oplossing.


Het werd me al snel duidelijk dat vechten me van nature afging. Ik experimenteerde steeds meer.
Op aanraden van een oude vriend begon ik in martial arts clubs te trainen rond mijn twintig jarige leeftijd. Ik was toen, na een lange tijd van mishandelingen, pesterijen (thuis), verwaarlozing  en druggebruik een verloren en agressief persoon geworden.


Zodoende vocht ik vaak om heel verkeerde redenen.


Door de vele conflicten en de passie voor vechten kwam een Martial Arts Club me uiteindelijk heel goed uit. Het helen kon beginnen?
Dit waren de meest courante stijlen en huidige processen:

­1 jaar Kung fu (Wudang Tai Chi )

2 jaar Aikido en Iaido (Ban Sen Juku)

4 jaar Kick boksen ( FAS- Zottegem)

4 jaar Free Fight ( FAS- Zottegem)

­8 jaar Close Combat( FAS- Zottegem, Defensie)

7 jaar Jeet Kune Do (met vriend + The Intercepting Fist Organisation.

Beroepsvrijwilliger bij Defensie


Momenteel train ik in verschillende clubs in verschillende stijlen. Gewoon voor het plezier.


De realiteit benader ik met privé partners waar u trouwens altijd voor in aanmerking kan komen.


Stuur mij gewoon een mail met motivatie?


Als laatste verdiep ik me persoonlijk in fear management en combat psychologie.

 

Heden-ten- daage leer ik van meesters in het vak. Zowel in de Combatives en de Martial Arts. Hieronder behoren onder meer:Theo De Gelaen - Tommy Carruthers - Geoff Thompson - Lee Morrison -Tony Blauer - J.C Soenen
Doorheen de vele jaren deed ik bovenop M.A: ''lopen, zwemmen, survival run,

1/4 triatlon, mountainbike, obstakel course, yoga, muurklimmen, chan meditatie en fitness.'' De combinatie van zowel rustige, actieve en intensieve training heeft dit mijn leven dan ook krachtig en dynamisch gekenmerkt.

Mijn lichaam is hierdoor nog steeds in staat zonder chronische pijn of ziekte te leven.
Een verdieping in krijgsgeschiedenis en filosofie is belangrijk en daarom las ik boeken zoals:


The Art of Peace, The Art of War, The Book of Five Rings, Shoninki, The Tao Te Ching meermaals met later bijkomende occulte doctrine zoals The Metaphysics of War en The Secret Doctrine.


Ook verdiepte ik me in meer lokaal nalatenschap, zoals de gewoonten, overtuigingen en mythen rond Ridders, Vikingen en Samourai.


Deze verdieping heeft me een bredere kijk in M.A. en bushido (the warrior code) gegeven.
Ik leerde beheerst met conflicten en angst omgaan, werd sterker en kwam steeds minder in gevechten;

een hele overwinning!Ik ben heden in staat ruimdenkender en rustiger te leven en heb heel wat relativerings -en onderscheidingsvermogen ontvangen. De persoon die ik was in mijn jonge leven is zo goed als genezen van de pijn en ziekte. De angsten die ik toen had zijn zo goed als overwonnen en ik heb een stabiel leven opgebouwd, samen met mijn vrouw, mijn grootste steun en vriend.
Hieronder een toelichting over enkele referenties:­Ik startte met Kung Fu en Aikido in clubverband, wat mij ook een diepere kijk in de filosofie gaf en van daaruit kon ik andere stijlen sneller oppikken.­Bij FAS- Zottegem trainde ik 4 jaar (drie stijlen) waar ik later monitor werd en mijn eerste lessen begon te geven (2006). Vooral close combat en kick-boksen ging me hier goed af. Het grondvechten (BJJ) is nooit mijn kwaliteit geweest. Ik vond deze manier van vechten zinloos en kon zodoende niet genoeg motivatie opbrengen om me hier verder in te verdiepen. In deze periode ben ik wel gehard door vele sparringsessies (trainingspartner van ringvechters) en andere toffe fysieke trainingen. Competitie wou ik zelf niet starten uit ethische overtuigingen, plus: bekeken vanuit real-life-fighting ervaring vond ik dit zinloos.Ik heb doorheen de jaren binnen Defensie, Land Component diverse opleidingen gevolgd (COMb, CRTI, APTI) zodat ik in de compagnie onder meer Close Combat en andere specifieke gevechtstraining (Hindernispiste en Koordenpiste) onderwees.


Ook kreeg ik training en praktijk inzake moderne oorlogsvoering en omgaan met hedendaagse dreigingen zoals terreur. Ik heb heel wat mooie ervaringen opgedaan, zowel in binnen en buitenland.


Mijn carrière bij Defensie is nog steeds lopende.


Ik diende eerst bij de Veldartillerie, zowel als: Kanonnier (Recce), Fuselier (Ground-ops) en Chauffeur APC.


Vervolgens diende ik bij de Militaire Politie waar ik ondermeer op een beheerste manier met conflicten leerde omgaan en een bredere kijk op het militaire leven kreeg. Momenteel werk ik als Ground Technieker bij de Gevechtsgenie.Ik ben uiteindelijk, in de Martial Arts (na veel verschillende stijlen te beoefenen) samen met een oude vriend Jeet Kune Do beginnen leren.

We gebruikten daarvoor eerst de Fighting Methods en Tao of Jeet Kune Do van Bruce Lee. Na x-aantal tijd kwam ik zo bij Ted Wong (trainingspartner van Bruce) en later bij Tommy Carruthers terecht, waar ik vijf jaar trainde.

Ik heb daar mede het geluk gehad met Jesse Glover (Bruce beste vriend) les te volgen.


Ik heb de laatste jaren geleerd om sneller en efficiënt te vechten, los van systemen.


Heb als gevolg van principes zoals: simplicity en economy of motion veel technieken overboord gegooid en ben conflicten heel open en simpel beginnen benaderen.


Ik ga uit van principes die gericht zijn en strategie die hun oorsprong hebben in oude en moderne geschriften en zich hebben bewezen.


U kan bij DG360 terecht met specifieke wensen maar vooral zal je op maat no-nonsense martial arts leren, gericht naar de kern van strijden en overwinnen.De jaren dat ik in clubs heb getraind waren voor de ervaring en het plezier. Gordels en diploma's zijn in essentie niet belangrijk omdat die in een gevecht niet gebruikt kunnen worden...


Het was aanvankelijk niet mijn doel maar onvermijdelijk heb ik heel wat moois op papier ontvangen.


De meeste en het belangrijkste; de vechtervaring haal ik uit de conflicten en gevechten die mijn leven kenmerkten, vooral in het verleden.Doordat ik weinig tot geen steun, liefde en begrip kreeg van thuis en veel ellende heb gekend, had ik twee keuzes: eronderdoor gaan of vechten... Ik koos om te vechten. Eerst, de eerste drie decennia was dit voldoende en heeft dit mij van veel kwaliteiten voorzien. Nadien merkte ik met een sterk panser, veel kennis , stabiliteit en vertrouwen te leven. Toch voelde ik vanbinnen de pijn en onverwerkte traumas. Ik kreeg rond mijn 35 jaar en na enkele jaren van zware tegenslagen,verlies, ongeluk en verraad meerdere inzinkingen. Hierop besloot ik de kern van o.a. de emotionele pijn, een constante motivatiedrang en bewijszucht op te zoeken. Ik ging alle vormen van therapie aan (zonder medicijnen) en werkte hard. Hieruit onstond een diepere laag aan wijsheid en inzicht, toepasbaar voor Fear management.


Ik besloot deze ervaringen aan te bieden om anderen te helpen en dit eventueel samen met het Self - Defence concept aan te leren.


Ik wil even benadrukken dat ik geweld zonder gegronde reden niet aanmoedig!

Enkel als het niet anders kan, tijdens een noodgeval, om anderen te beschermen of andere vormen van rechtvaardigheid te laten geschieden mag je dit gebruiken.

Zinloos geweld, daar hebben we niks aan!


Email: degeestthomas@outlook.com

GSM: 0495/ 738 118

REKNR: BE83 9731 5196 8015

 

© Copyright. All Rights Reserved.

  Zamanstraat 38

9160 Lokeren

Oost-Vlaanderen - Belgie

 

Website: model 4, januari 2017