Trainer


 

We starten met enkele getuigenissen en gaan vervolgens verder met een verhaal over de trainer.


 

 november 2019Thomas De Geest is een martial artist die met zeer veel engagement en empathie zijn privélessen verzorgt.

Hij bekijkt de totaliteit van je persoon met al je angsten en frustraties en gaat ermee aan de slag in een persoonlijk traject. Deze lessen zijn op geen enkele manier te vergelijken met het uitgebreide aanbod in diverse clubs en in principe onbetaalbaar.Thomas vraagt echter slechts een bescheiden bijdrage voor de kwaliteit die hij biedt. Een absolute aanrader !


E. J.april 2017

 

Zeker een aanrader!!!!!  Thomas leert me niet enkel hoe mezelf te verdedigen of in shape te blijven, maar ook survival technieken en ook veel levenslessen!

Hij is een goede leraar en geeft veel geduld. Hij is niet enkel een leraar maar een goede kameraad en heel steunend,

hij neemt zijn tijd om zijn leerlingen te leren kennen op alle vlakken

en zegt wat je MOET horen en niet wat je WIL horen, wat heel belangrijk is.

Ik ben een heel ander persoon dan voor ik hem leerde kennen, en ben hem heel dankbaar.

Dus nogmaals  echt een aanrader, niet alleen voor Self-Defence maar ook voor Fear Management!


L. D.juni 2016


Thomas De Geest, de man achter degeest360. Vanaf het eerste moment dat ik langsging, voelde ik mij op mijn gemak en dat is iets wat je niet vaak meer tegen komt.De huiselijke sfeer waarin de lessen plaatsvonden, maakte het alleen maar aangenamer om te blijven komen.Het is totaal anders dan die massaclubs waar je omgeven bent door 40 medeleerlingen. Thomas zelf is een sympathieke man die naar mijn gevoel heel veel levenservaring bezit. Je merkt dat hij zich doorheen de jaren volledig heeft gedistantieerd van al wat minder belangrijk is.

Daarom zijn zijn lessen compacter, effectief en doelgericht. Kortom, niet twijfelen en gewoon proberen! Als het niets voor jou is, merk je dat vanzelf.


T.V.P.


mei 2016


Na een aantal jaren van toch ernstige psychische problemen waar ik mee worstelde zocht ik een manier om de fysieke paraatheid te testen,die paar procentjes zekerder te voelen. Eerder toevallig bots ik op Thomas De Geest zijn website en ga de uitdaging aan... Geen moment heb ik spijt gehad van die beslissing. Aparte man,met zijn eigen filosofie,gedachtengang en een zeer uitgebreide kennis van Martial Arts.Het is geen sprookjesverteller en zegt en toont dingen die werken,zowel op gebied van zelfverdediging als "life".

Ik blijf hem zeker volgen,zij het met wat tussenpozen,als het goed gaat,maar zeker als het wat minder gaat. Een man die een kennismaken waard is!


R.D.V


februari 2014


“Ik zocht al langer een lesgever in Martial Arts die me als vrouw, zonder enige ervaring, kon begeleiden in zelfverdediging, want dit is niet zo evident! Thomas stelde mij onmiddellijk gerust tijdens de eerste kennismakingsles, open communicatie was mogelijk. Na enkele lessen ben ik geconfronteerd met angst die toch al een langere tijd in me sluimerde, dit was confronterend maar tegelijk ook een opluchting te “zien” wat in de weg ligt van stevig in de schoenen te staan, zelfzeker door het leven te gaan en zelfverdediging durven toepassen wanneer het nodig is! Er zijn zeker praktische en doelgerichte technieken die ik nooit zal vergeten. Dank u degeest360 


P. K.

                

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Vervolgens een verhaal:


"In dit verhaal beschrijf ik enkele toepasselijke  ervaringen die van toepassing zijn geweest, en van mij (noodgedwongen) een strijder hebben gemaakt - de Juiste kennis van zaken hebben gegeven. Je kan geen goede combatives of martial arts leraar zijn als je niet bent getoetst inzake. Deze ervaringen geven op lange termijn een bepaald temperament en attitude". Laat u zeker niet afschrikken door mijn verhaal!


Waarom deel ik een klein deel van toch wel heel persoonlijke gebeurtenissen, die vaak heel pijnlijk waren ... Ik wil hiermee aantonen dat alles mogelijk is en dat, hoe goed en sterk iemand is - het leven iedereen toetst en dat de weg naar (zelf)meesterschap lang en hard is. Indien u wilskracht - zelfdiscipline en toewijding omvat. Continue inzet toont, en uw plichten hoger plaatst dan uw rechten.., dan is een goed resultaat absoluut.


Ik ben Thomas nu 39 jaar. Ik heb m'n leven zowel persoonlijk als professioneel verdiept in verschillende vormen van martial arts en strijden, survival, gezondheid en heling, psychologie, filosofie en geschiedenis. Sinds mijn vroege jeugd werd ik geïnspireerd door martial arts. Door verbod van thuis uit kon ik in geen martial arts leren in een club. Dus begon ik  creatief alleen te trainen en soms met vrienden. Hiervoor werden 'op een ietwat ludieke manier' zwaarden, stokken, stenen en vechtkuilen gebruikt.


Als kind groeide ik op in een gebroken gezin waar veel ruzie en geweld plaats nam. Dit was onmogelijk te verwerken of te plaatsen als kind. Daarom had dit al snel een negatieve invloed op mijn visie, gedrag en persoonlijke ontwikkeling. In mijn jonge leven, tot aan mijn jonge twintiger jaren kwam ik heel vaak in gevechten terecht of eerder; vocht ik heel vaak om verkeerde redenen en dit gaf uiteindelijk zijn gevolgen naar mijn toekomst. Ik kwam, ook al wou ik dit niet, in contact met criminelen en onvermijdelijk dus ook met justitie.

Op aanraden van een vriend begon ik in martial arts clubs te trainen rond mijn twintig jarige leeftijd. Dit om mijn agressie te leren kanaliseren. Door de vele conflicten waar ik vaak bij betrokken geraakte en de passie voor vechten kwam een Martial Arts Club me uiteindelijk heel goed uit. 

 


Dit waren de meest courante stijlen en huidige processen:

 

­1 jaar Kung fu (Wudang Tai Chi )

2 jaar Aikido en Iaido (Ban Sen Juku)

6 jaar Kick boksen ( FAS Gym)

4 jaar Free Fight ( FAS Gym)

4 jaar Close Combat( FAS Gym)

7 jaar Jeet Kune Do (met vriend + The Intercepting Fist Organisation.

Monitor gevechtstraining en sport bij Belgian Defense

Lerarenopleiding bij de Qi Gong Academie


Momenteel train ik soms in verschillende clubs/ verschillende stijlen. Ik volg onafhankelijk seminars.

Meestal voor het plezier...

Ook verdiep ik me persoonlijk in fear management en combat psychologie.

Heden-ten- daage leer ik van meesters in het vak. Zowel in de combatives en de martial arts bij ondermeer:  Theo De Gelaen - Tommy Carruthers - Geoff Thompson - Lee Morrison -Tony Blauer zijn er enkele waardoor ik mij laat inspireren.Doorheen mijn twintig - dertiger jaren deed ik bovenop M.A: ''lopen, zwemmen, survival run, 1/4 triatlon, mountainbike, obstakel course, yoga, muurklimmen, chan meditatie en fitness.'' De combinatie van zowel rustige, actieve en intensieve training heeft dit mijn leven dan ook krachtig en dynamisch gekenmerkt. Mijn lichaam is hierdoor nog steeds in staat zonder chronische pijn te leven.

Ook theoretische verdieping in krijgsgeschiedenis en filosofie vond ik belangrijk en daarom las ik boeken zoals:

The Art of Peace, The Art of War, The Book of Five Rings, Shoninki (Ninja), The Tao Te Ching in verdieping; met later bijkomende occulte doctrine zoals The Metaphysics of War. Ook verdiepte ik me in meer lokaal nalatenschap, zoals de gewoonten, overtuigingen en mythen rond Ridders, Vikingen en natuurlijk ook de Samourai, wat dienaar betekend. Deze verdieping heeft me een bredere kijk in M.A. en bushido (the warrior code) gegeven. Ik leerde beheerst met conflicten en angst omgaan, werd sterker en kwam steeds minder in gevechten; een hele overwinning!Hierbij een toelichting over 'de weg'.­Ik startte met Kung Fu en Aikido in clubverband, wat mij ook een diepere kijk in de filosofie gaf en van daaruit kon ik andere stijlen sneller oppikken.


­Bij FAS- Gym trainde ik 4 jaar (drie stijlen) waar ik Monitor werd en mijn eerste lessen begon te geven (2005). Vooral close combat en kick-boksen ging me hier goed af. Het grondvechten (BJJ) is nooit mijn favoriet geweest. Ik vond deze manier van vechten zinloos en kon zodoende niet genoeg motivatie opbrengen om me hier compleet in te verdiepen. In deze periode ben ik wel gehard door vele sparringsessies (trainingspartner van ringvechters) en andere toffe fysieke trainingen. Competitie wou ik zelf niet starten uit ethische overtuigingen, plus: bekeken vanuit real-life-fighting en militaire scholing was dit ook niet nodig.

 

Ik heb doorheen de jaren binnen Defensie, Land Component diverse opleidingen gevolgd (COM, CRTI, FTMA, APTI, SEC, ESC,MP,FA) zodat ik in de compagnie onder meer Close Combat en andere specifieke gevechtstraining (Hindernispiste en Koordenpiste) onderwees.  Ook kreeg ik training en was in de praktijk inzake moderne oorlogsvoering en omgaan met hedendaagse dreigingen zoals terreur. Ik heb heel wat mooie ervaringen opgedaan, zowel in binnen en buitenland.

Ik diende eerst bij de Veldartillerie, zowel als: Kanonnier/ Recce, als Fuselier (Ground-ops) en Chauffeur APC.

Vervolgens diende ik bij de Militaire Politie waar ik ondermeer op een beheerste en wettelijke manier met conflicten leerde omgaan en een bredere kijk op het militaire leven kreeg. Naar het einde van mijn militaire carrière toe was ik Ground Technieker bij de Gevechtsgenie.

Heden werk ik als Yard Manager in de veiling inustrie, bij Equippo.


Ik ben der tijd, doorheen de martial arts (na veel verschillende stijlen te beoefenen) samen met een vriend Jeet Kune Do beginnen leren.

We gebruikten daarvoor eerst de boeken: Fighting Methods en Tao of Jeet Kune Do van Bruce Lee. Na x-aantal tijd kwamen wij zo bij Ted Wong (trainingspartner van Bruce) en later bij Tommy Carruthers terecht, waar ik vijf jaar trainde.

Ik heb daar mede het geluk gehad met Jesse Glover (Bruce beste vriend) en vele andere toppers les te volgen. Ik heb hierdoor geleerd om sneller en efficiënt te vechten, los van systemen. Heb als gevolg van principes zoals: simplicity en economy of motion veel technieken overboord gegooid en ben conflicten heel open en simpel beginnen benaderen.

Uitgaande van principes die gericht zijn en strategie die hun oorsprong hebben in zowel oude en moderne geschriften/ zich reeds hebben bewezen.

U kan bij DG360 terecht met specifieke wensen maar vooral zal je op maat no-nonsense martial arts leren, gericht naar de kern van strijden en overwinnen.


De jaren dat ik in clubs heb getraind waren genezing, toffe ervaringen en om te studeren. Gordels en diploma's zijn in essentie niet belangrijk omdat die in een gevecht niet gebruikt kunnen worden... Het was aanvankelijk niet mijn doel maar ik heb heel wat mooie  getuigenissen ontvangen.

De meeste en het belangrijkste; de vechtervaring haal ik uit de conflicten en gevechten die mijn leven kenmerkten, vooral in het verleden.


Doordat ik weinig tot geen steun, liefde en begrip kreeg van thuis - veel ellende heb gekend, had ik twee keuzes: eronderdoor gaan of vechten... Ik koos om te vechten. Eerst, de eerste drie decennia was dit voldoende en heeft dit mij van veel kwaliteiten voorzien. Nadien merkte ik met een sterk panser, juiste Kennis,  in stabiliteit en zelfvertrouwen te leven. Toch voelde ik vanbinnen de pijn en onverwerkte traumas. Hierop besloot ik de kern van o.a. de emotionele pijn, een constante bewijszucht en bevestigingsdrang op te zoeken. Ik ging alle vormen van therapie aan (zonder medicijnen) en werkte hard. Hieruit onstond een diepere laag aan wijsheid en inzicht, zeker toepasbaar voor Fear management.

Ik besloot het mooie resultaat van deze ervaringen aan te bieden om anderen te helpen en dit eventueel samen met het Self - Defence concept aan te leren.

 

Ik wil even benadrukken dat ik geweld zonder gegronde reden niet aanmoedig! Enkel als het niet anders kan, tijdens een noodgeval, om anderen te beschermen of om andere vormen van rechtvaardigheid te laten geschieden is het raadzaam dit te gebruiken.


Zinloos geweld, daar hebben we niks aan!


Email: dg360.hpt@gmail.com

GSM: 0495/ 738 118

REKNR: BE83 9731 5196 8015

 

© Copyright. All Rights Reserved.

  Zamanstraat 38

9160 Lokeren

Oost-Vlaanderen - Belgie

 

Website: model 5, september 2019